Понастоящем при създаването на екологично съобразни интериори най-популярната подова настилка е дървеният паркет . За клиентите които държат на  топло и красиво подово покритие, изработено от естествени материали,на пазара у нас се предлага широка гама от материали, които се използват за производството на настилки от дърво: можете да изберете от масивен паркет,дюшаме, трислоен паркет и ламинат.

Паркетите от естествена дървесина се разделят  на два типа:  паркет от масив дърво и многопластов или т.н трислоен паркет (2-3 слоя).

Паркета  изработен от масивно дърво, се нарича масивен паркет. Масивната дъска е най-висококачественият и елитен продукт, включен в обхвата на настилките от дърво, както и най-издръжлив (животът на тази настилка е повече от 100 години). Масивната дъска е направена в същата конструкция като паркета (от четирите страни на дъскат-нут и перо), но има по-внушителни размери. Обикновено се произвежда с дебелина 2 см. и ширина повече от 10 см. С дължини от 50см. до 2-3 метра.

Естественият паркет  е най-екологично чистата настилка и е изработена от масивно дърво, без използването на лепило (поради това не се предлагат формалдехидни смоли). Този тип подова настилка се произвежда само от производители, които имат доста скъпо и високотехнологично оборудване, режещи инструменти, както и професионални камери за сушене. Ето защо са дадени най-дългосрочните гаранции за работа на масивна дъска – до 25 години!

Следващият тип паркет е многослойна дъска/трислоен паркет/, която е изработена от няколко слоя дърво. При този тип настилка от дървесината се прави многопластова конструкция, при която слоевете отделно неутрализират естественото движение на съседните слоеве. За разлика от масива, тази настилка  е по-стабилна при температурни промени и висока влажност. Следователно, при екстремни условия на работа, промяната на формата на залепените продукти е по-ниска от тази на масива

Избирайки един от видовете паркет които ще намерите в магазините на Tsonev Flooring можете да превърнете къщата си в уютeн и красив дом за вашето семейство!

About the author
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit